Toto

Kesalahan Denver Broncos dan Indianapolis Colts Gagal Menarik pada ‘Bola Sepak Malam Khamis’

Ia mengambil masa hampir 20 tahun, tetapi permainan Bola Sepak Malam Keluaran SGP Khamis antara Denver Broncos dan Indianapolis Colts di Empower Field di Denver mencapai kejayaan dalam NFL. Ia bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan oleh mana-mana pasukan, walaupun, kerana kedua-duanya terlupa untuk membawa kesalahan mereka dalam tidur malam tadi.

Broncos lwn Colts
Indianapolis Colts QB Matt Ryan cuba melarikan diri dari karung daripada pemain barisan Broncos Baron Browning. The Colts meraih kemenangan pada malam Khamis selepas memaksa permainan ke OT. (Imej: USA Today )
Kemenangan 12-9 Colts menjadi perlawanan pertama dengan sifar touchdown dan lebih daripada empat interception sejak Colts menewaskan Browns pada Minggu 1 musim 2003. Dalam permainan itu, Hall of Fame masa depan QB Peyton Manning dan Kelly Holcomb mempunyai dua pemintasan setiap satu dalam perlawanan akhir 9-6.

Walaupun kekurangan sebarang kejayaan serangan daripada kedua-dua bangku simpanan, terdapat cukup pertahanan untuk menebusnya. Walau bagaimanapun, ia menjadi jelas bahawa Broncos sangat memerlukan lebih daripada beberapa peningkatan. Kedua-dua pasukan tidak dapat mengira permulaan mereka berlari ke belakang, dan kedua-duanya terpaksa menggantikan pemain pertahanan terkemuka.

Menendang Jalan Mereka ke OT
Penyepak Colts Chase McLaughlin menjaringkan gol padang 48 ela untuk membolehkan Colts menewaskan Broncos dalam masa lebih masa. Ini menyusuli gol padang 31 ela beliau dengan hanya tinggal lima saat dalam peraturan untuk menghantar permainan ke OT.

Denver QB Russell Wilson terlepas peluang memenangi permainan – dan satu-satunya – peluang TD pada ke-4 dan 1 dengan jam OT lebih sedikit daripada dua minit. Penerima lebar KJ Hamler mempunyai hampir separuh daripada zon akhir untuk dirinya sendiri, tetapi QB tidak pernah perasan. Sebaliknya, dia melempar dan berhubung dengan penerima kegemarannya malam itu – rumput Batu Tinggi.

Broncos mempunyai peluang untuk mengambil kemenangan daripadanya dengan pemanduan lewat, tetapi gagal. Percubaan hantaran oleh Wilson kepada penerima melebar Courtland Sutton telah diputuskan oleh penyokong veteran Colts Stephon Gilmore untuk memberikan permainan kepada Colts.

Campur tangan Gilmore menghentikan pertandingan yang dilanda kesilapan di mana pertahanan secara konsisten menguasai. Wilson, yang menyempurnakan 21 daripada 39 hantaran sejauh 274 ela pada malam itu, mempunyai dua pemintasan dan dipecat empat kali.

Colts QB Matt Ryan boleh menuntut kemenangan walaupun Broncos keselamatan Caden Sterns memintas dua hantaran beliau – satu daripadanya Data Sidney dibaling tepat kepadanya. Dia juga meraba-raba ke-10 dalam tempoh lima minggu, dan menambah enam guni ke dalam rekodnya, membawanya ke 21 untuk kerjayanya. Colts meningkat kepada 2-2-1 dengan kemenangan, manakala Broncos jatuh kepada rekod kalah 2-3.

Purata ela setiap permainan dalam permainan itu hanya 4.7. Jumlah permainan untuk setiap pasukan ialah 72, lebih sedikit daripada separuh daripada purata untuk liga tahun ini. Dengan jumlah 10 guni dan 12 pukulan, strategi bertahan dan serangan yang lemah memastikan permainan itu bergerak.

Nyheim Hines Out dengan Gegaran
Perlawanan bermula dengan buruk pada suku pertama selepas kecederaan yang mengerikan kepada Colts yang berlari kembali Nyheim Hines. Dia ditarik dari padang selepas gegaran yang menyebabkan dia tidak boleh berdiri. Kaki Hines terkial-kial apabila dia cuba berjalan selepas terkena pukulan yang kuat. Dia dihantar ke bilik persalinan dan tidak kembali untuk baki permainan.

Insiden itu serta-merta menghidupkan kembali ingatan tentang gegaran kepala suku Miami Tua Tagovailoa menentang Cincinnati Bengals kurang seminggu lalu. Pada kesempatan itu, Tagovailoa kelihatan tidak pasti pada kakinya selepas terkena pukulan yang kuat.

Ia tidak membantu bahawa dia telah menerima pukulan besar sekali lagi hanya seminggu lebih awal. Membenarkan dia terus bermain adalah keputusan buruk yang masih menimbulkan kontroversi di seluruh liga.

Underdog Ambil Orang Lain
The Colts masuk ke dalam permainan sebagai underdog, dan walaupun tidak cantik, kemenangan adalah kemenangan. Petaruh yang mengambil Indianapolis pada kira-kira +150 menerima bayaran yang bagus. Jika mereka Keluaran HK menggabungkan pertaruhan itu dengan jumlah yang kurang, mereka akan memperoleh lebih banyak lagi.

Seorang petaruh di Mexico mempunyai masa yang sangat baik dengan permainan ini. Penganalisis Christian Rey berkongsi apa yang dihantar oleh salah seorang pengikutnya melalui mesej peribadi, membanggakan keuntungan yang tinggi dengan bertaruh pada seri antara Indianapolis dan Denver.

Peminat, yang identitinya tidak diketahui, meletakkan MXN1000 (AS$49.75) pada penghujung peraturan. Ia adalah langkah yang bijak, kerana dia memenangi MXN101,000 (AS$5,025).