Toto

Pemain Bola Sepak Bundesliga Menghantar Kejohanan Enam Max Hold’em Tanpa Had WSOPE

Tidak ada kekurangan bintang sukan arus perdana profesional yang telah menang di meja poker – daya saing aktiviti mendorong mereka. Yang terbaru menambah namanya ke dalam senarai ialah Max Kruse, pemain bola sepak Totobet SGP Bundesliga yang baru sahaja menumbangkan acara World Series of Poker Europe ( WSOPE ).

Max Kruse
Pemain bola sepak Bundesliga Max Kruse bertindak balas di atas padang. Dia juga menjadi pemain poker yang berjaya, memperoleh gelang WSOP dalam acara baru-baru ini. (Imej: Stern)
Kruse berkongsi ruang yang sama dengan pemain Paris Saint-Germain, Neymar , Jr. atau bekas pemain MLB Alex Rodriguez. Mereka semua dahagakan kejayaan di meja poker. Daripada ketiga-tiga ini, hanya Kruse boleh bermegah untuk memenangi gelang WSOP.

Penyerang berusia 34 tahun itu memenangi kejohanan WSOPE No-Limit Hold’em Six-Max €1,650 (AS$1,650) di bandar Rozvadov, Czech. Kruse, yang mengalami kesukaran di padang bola sepak selama bertahun-tahun, boleh mencari rezeki sebagai pemain poker profesional.

Daripada Sepakan Bola kepada Cip Poker
Dengan kemenangan itu, Kruse memperoleh hari gaji sebanyak €134,152 (AS$134,152), tetapi ia bukan yang pertama. Pada tahun 2020, dia mengaut lebih sedikit daripada $57K dalam Kejohanan Pemain Poker Tahan Tanpa Had $25K. Dia mengikutinya tahun lepas dengan mendapat tempat ketiga dengan hanya lebih $62K dalam Kejohanan Heads-Up $10K GGPoker WSOP Online.

Keputusan WSOP terbaiknya ialah pada 2014. Pada tahun itu, dia mendapat tempat ketiga dalam WSOP $1,500 No Limit 2-7 Draw Lowball dengan harga Result Sidney $36,494.

Kruse melakar kemenangan dengan menyingkirkan pemain Perancis Doran Melchers dalam pertarungan kepala akhir acara WSOPE ketujuh.

Turun 2:1 dalam cip, dia melancarkan lonjakan yang memuncak dalam pertarungan antara poket 2s dan AQ Melchers. Walaupun lawannya menemui pasangannya di selekoh, deuce di sungai memberikan Kruse satu set untuk memenangi tangan dan acara itu.

Pemain Bundesliga itu pernah bersama Wolfsburg tetapi akan pergi selepas bertengkar dengan jurulatih Niko Kovac. Terdapat khabar angin tentang perpindahan ke MLS. Tetapi ada juga peluang dia boleh kembali ke bekas pasukannya, Werder Bremen. Kruse bermain untuk mereka dari 2016 hingga 2019.

Acara Dek Pendek Menyampaikan Hadiah Tinggi
Dalam acara WSOPE yang lain, Emil Bise dari Switzerland memperoleh acara Dek Pendek €2,200 (AS$2,200) untuk gelang WSOP keduanya. Dia menambah €49,521 (AS$49,521) dalam hadiah wang.

Empat puluh lima peserta dan 46 penyertaan semula melonjakkan kumpulan hadiah kepada €172,900 ($172,900), dengan 14 pemain kekal dalam larian terakhir. Gelembung telah pecah pada Hari 1, dan mereka yang masih berada di meja ditetapkan untuk membawa pulang sekurang-kurangnya €3,572 (AS$3,572).

Ketika pemain terus memukul landasan, Bise berada dalam kedudukan yang seterusnya. Bagaimanapun, dia menggandakan perlawanan menentang Tom Paz dan Simeon Tsonev, memberikannya sedikit ruang untuk bernafas. Dengan Result HK pendahuluan yang selesa, Jakub Koleckar mengatasi Bise. Tetapi pro Switzerland itu menggandakan, meraih pendahuluan, dan akhirnya, gelang itu.

Ia datang kepada permaisuri poket lwn. A-10, dengan Bise memegang kebanyakan cip dan pasangan itu. Kegagalan itu tidak membantu mana-mana pemain, tetapi Bise memastikan kemenangannya pada gilirannya apabila seorang ratu muncul. Pada ketika itu, Koleckar hampir mati, dan 6 di sungai itu tidak relevan.