Toto

Semakan undang-undang permainan Macau menjelang 4Q 2021 kata dokumen dasar baharu

Pindaan Undang-undang Perjudian Macau adalah untuk menjadi sebahagian daripada agenda kerajaan tempatan untuk 2021, kata Ketua Eksekutif Macau, Ho Iat Seng pada Isnin, dalam Alamat Dasar kerajaan bandar untuk tahun fiskal akan Togel HK datang.

Ucapan itu pada mesyuarat Dewan Undangan Negeri (gambar). Encik Ho berkata bahawa untuk 2021, kerajaan Macau akan berusaha untuk “memperbaiki rangka kerja undang-undang untuk industri perjudian”, dan “memulakan kerja persediaan untuk konsesi perjudian Macau”. Itu difahamkan merujuk kepada proses tender semula awam yang disebabkan oleh tamat tempoh pada Jun 2022 daripada enam lesen permainan Macau sedia ada.

Menurut dokumen dasar yang lebih terperinci yang dikeluarkan berikutan ucapan Encik Ho, kerajaan tempatan merancang untuk mula menyemak semula undang-undang perjudian bandar itu menjelang suku pertama tahun depan, dan menyelesaikan tugas itu menjelang suku keempat, sebelum menyerahkan draf Pengeluaran SGP rang undang-undang yang dimuktamadkan kepada Dewan Undangan Negeri. Tetapi jadual waktu itu boleh dipengaruhi oleh proses perundingan awam yang telah dijanjikan oleh kerajaan untuk diadakan, kata dokumen itu.

Setiausaha Ekonomi dan Kewangan Macau, Lei Wai Nong, pada bulan Oktober menyebut kepada media bahawa kerajaan merancang untuk bersedia menjelang Data SDY 2021 , rang undang-undang yang meminda undang-undang perjudian bandar itu. Pihak berkuasa tempatan berkata langkah sedemikian adalah perlu, sebelum proses pembentangan semula awam.

Pada taklimat akhbar selepas ucapan Ucapan Dasar, Ketua Eksekutif Macau enggan mengulas mengenai apa yang dikatakannya sebagai isu “spekulatif” sama ada kerajaan bandar itu akan mempertimbangkan sebarang lanjutan syarat konsesi perjudian semasa bandar itu.

Angela Leong On Kei, penggubal undang-undang dan juga pengarah eksekutif di pemegang lesen permainan Macau, SJM Holdings Ltd, memberitahu penyiar awam radio Cina TDM bahawa jadual waktu bagi jadual penyampaian semula konsesi perjudian Macau – tidak terdapat dalam dokumen Alamat Polisi 2021 – akan tetap tertakluk kepada perkembangan dalam wabak Covid-19.

Tetapi Cik Leong berkata beliau percaya bahawa pengendali permainan tempatan sedia ada akan “bersedia” untuk memenuhi keperluan berkaitan kerajaan Macau berhubung proses penyegaran ke atas hak permainan.

Kerajaan Macau akan terus “memupuk perjudian yang bertanggungjawab”, dan untuk “membanteras aktiviti perjudian haram”, Encik Ho memberitahu penggubal undang-undang dalam ucapannya semasa perhimpunan Dewan Undangan hari ini.

Dokumen dasar itu, juga berkata kerajaan Macau akan “mengemas kini dan menghuraikan” piawaian pelaporan mengenai “urus niaga besar” pengendali permainan dan pengendali junket bandar itu, dan “menguatkan usaha wajar” mengenai pemindahan elektronik “modal” pengendali permainan. Tidak jelas sama ada itu merujuk kepada wang untuk perjudian VIP, atau beberapa bentuk pemindahan dana lain.